Svart Oktober Fest 2019

Oct
26
Lørdag, 26. oktober 2019 - 19:00
Svart Oktober Fest 2019

ANALOG LOG
FIVE THE HIEROPHANT
HÛG
LEONOV
NEJ
PENSÈES NOCTURNES
PURPURA
+++

NEJ
"NEJ är en trio från Stockholm som med hjälp av 2 elektriska basar, ett trumset, finska språket och så många watt som går att uppbåda - försöker återskapa det som händer i jordens kärna.

NEJ har kallats punk men musiken som skapas när de tre medlemmarna kämpar med varandra om väldet över ljudbilden är något annat – det är en intensiv ljudvåg av mörk kraft och ljus energi som formulerar ett granithårt uttalande om att livet är en kamp, där du alltid kan slå tillbaka.

NEJs kompositioner är okomplicerade interna regler som används för att komma i kontakt med primala krafter, kanalisera frustrationer och berätta det som inte går att förklara. Det blir aldrig likadant.
NEJ består idag av Mirella Hautala, Björn Eriksson och Karl Tunander. Alla har gjort ljud länge, men aldrig som nu."

LEONOV
Norske Leonov er med! At bandet har gått under radaren til Oslo Beikmørke er rett og slett flaut, så det minste vi kan gjøre er å spørre om de vil være med på festival. Heldigvis for oss - og dere - sa de ja! Dette er i samme gata som eksempelvis Godspeed You Black Emperor og Russian Circles, men med en særdeles karakteristisk og hypnotiserende Tåran Reindal på vokal som gjør at Leonov står fjellstøtt på egne ben. Tårer vil falle folkens, dette blir vakkert!

PURPURA
Purpura er en doom-duo fra Valencia, Spania som legger ut på veien til høsten. Blitz sto på lista, og hva passer vel bedre enn å ta de med på Svart Oktober Fest - de spiller en mørk og sjelfull blanding av doom og metall, eller eksperimentell post-metall som de selv kaller det. At du kommer til å bli imponert er vi rimelig overbeviste om!

ANALOG LOG
Analog Log. Oslo Beikmørkes utsendte havna i bakgården på Hausmania tidligere i sommer og fikk oppleve noe han aldri har opplevd før: et band (av mangel på et bedre ord) som spilte utelukkende på oppmikka gjenstander laga i tre! Fra tømmerstokk og mororsag til merkelige, nydelige, klangfulle og lettere absurde instrumenter laga fra bunnen av bandmedlemmene. Dette er ikke noe vi så lett kan sette ord på, så du får heller stole på oss når vi sier at dette har du ikke hverken sett eller hørt maken til, med mindre du har vært en av de som har sett og hørt Analog Log før.

HÙG
HÙG fra Vestfoldtraktene er en duo med fartstid fra band som Pandemi og Direktivet, og har blåst som en mørk og vakker fønvind over østlandet de siste månedene. De hadde sin første konsert i Horten tidligere i sommer, og etterlot seg et måpende publikum på Naustet pub - dersom drømmene til Neurosis hadde starta band sammen er dette musikken de hadde lagd. Drømmende, sårt, vakkert og velspilt. Vi gleder oss på ny!

PENSÈES NOCTURNES
Ja jøss. Sirkus-blackmetal med trombone og trekkspill!? Pensèes Nocturnes er et band fra Frankrike med en særdeles ukonvensjonell tilnærming til musikk, og det er ikke lett å si om det er en total mangel på respekt for samtlige musikalske stilarter gjennom tidene eller om det er en hyllest: mest sannsynlig er det en god blanding - dette er mørkt, fascinerende, morsomt, skummelt, idiotisk og fantastisk. Dette er alt på en gang! Er det mulig, spør du? Det er bare en måte å finne ut av akkurat det på: de har spilt siden 2017 og setter sine bein på norsk jord for første gang 25.oktober.

FIVE THE HIEROPHANT
Five The Hierophant er et instrumentalband fra London som blander elementer fra doom, blackmetal og jazz til en herlig forførerisk og psykedelisk heksegryte. Saksofon og doom er en jævla dristig kombo - Five The Hierophant er beviset på at det kan funke utmerka godt!

Vi kommer relativt forløpende med oppdateringer fra nå og utover høsten, det eneste du trenger å gjøre er å skrive dette opp i kalenderen din og invitere dine beste venner. Vi sees i oktobermørket!

Eksterne kalendre