Svart Oktober Fest

Oct
28
Lørdag, 28. oktober 2017 - 19:00
200kr

Oslo Beikmørkes årlige heksebrygg begynner å ta form - gjør deg klar for Svart Oktober Fest 2017!

FOR DET FØRSTE: Vi utvider festivalen med torsdagen, slik at det faktisk føles som en festival og ikke bare en lang helg ;) Første band ut er BLACK MOON CIRCLE fra Trondheim. Oslo Beikmørkes utsendte så Black Moon Circle på konsert sammen med tyske Electric Moon for noen år siden og var overbevist om at dette burde kunne funke på Blitz. Ikke akkurat beikmørkt, men for en litt mer lettfordøyelig og psykedelisk torsdagsåpning på festivalen er det helt perfekt. 

Vi går ut mørkere enn vi noen gang har gjort, med nederlandske ULSECT. Skitten, apokalyptisk blackmetaldoom som kommer til å slukke solen for noen timer og ta deg med på en reise til dine sorteste mareritt. Ikke et lysglimt å se - bare mørke!

MONOLITHIAN fra England er en duo som spiller doom slik bare en duo kan gjøre det. For å sitere pressemeldinga: "Monolithian consisting of Simon on bass/vocals and Shannon on drums will deconstruct your skull with their epic mind-numbing blackened doom metal madness. Evil lurks through the smoke-filled haze as fuzzed out bass riffs swirl against a steady sinister groove. Menacing guttural vocals add to the pandemonium." De gjesta Blitz tidligere i år, hvilket er grunnen til at de står på scena på Svart Oktober Fest.

MoE har spilt på Blitz før, men aldri på Svart Oktober Fest! Det er det på tide å gjøre noe med. De har lovet oss en "One Of A Kind Special Svart Oktober Edition" - vi tar de på ordet og vier den store scena til MoE fredag 27.oktober. For den som ikke har hørt de: MoE er et av de aller beste banda vi har her til lands, de har turnert verden over og målbundet publkum med sin fandenivoldske heksegryte av noise, punk, doom og metall. Det er velspilt, fantastisk og forstyrrende - det er rett og slett bare MoE som høres ut som MoE. Gled deg!

Det er på tide å få Danmark på plakaten: vi presenterer BETHMOORA! Vi snakker rein doom av den mørkeste orden: skittent, høyt og forstyrrende - akkurat slik vi liker det. 

HYMN spilte på vår første Svart Oktober Fest - lørdag 28. oktober river di sjela di i fillebiter fra den store scena på Blitz. Duoen skulle ikke trenge store introduksjonen, men skulle du allikevel være usikker: Det er ikke mange som klarer å få trommer og gitar til å høres ut som et helt jævla band - Hymn er unntaket. De har spilt til måpende publikummere på Blitz før - vi gleder oss til å få de tilbake!

NOMADIC RITUALS fra Belfast er en trio som har holdt den nord-irske doomkverna gående siden 2012 og med henholdsvis 2 skiver, en splitt og en demo i ryggsekken. De tar turen over elva for å sette Dublin på kartet - om de stikker avgårde med premien for tyngste og mest nedstemte band får nesten bare tiden vise.

DWAAL varma opp lokalet for selveste Monarch! i april i år, og det gjorde såpass inntrykk at vi alle med hånda på hjertet kunne si at dette nok ikke var siste gang vi så de på scena på Blitz. Så her er vi. De har akkurat gitt ut en EP og fått seg platekontrakt, og leverer de som forrige gang har du virkelig noe å glede deg til: tungt, mørkt og mektig.

ØDE er en relativt fersk duo fra Oslos utkant bestående av folk med lang fartstid i Oslos musikkmikjø, og som har overraska alt fra pønkerne rundt bålet i skogen til hardbarka metallhuer innafor ring tre i Oslogryta. Det er instrumentalt, det er velspilt, det er DOOM slik vi liker det!

Vi skal få noen flere bekreftende mails på plass og sende noen bekreftende mails avgårde - hold deg uansett fast og pakk snippsekken: SVART OKTOBER FEST 2017 ER HER!

Band så langt:
BETHMOORA
BLACK MOON CIRCLE
DWAAL
HYMN
MoE
MONOLITHIAN
NOMADIC RITUALS
ULSECT
ØDE

Dørene åpner 19.00 hver dag.
100 kr for torsdag
200 kr for fredag/lørdag.