MOE+La Casa Fantom+Aiming for Enrike+Instant Light

Aug
24
Lørdag, 24. august 2013 - 20:00

Lørdag 24 august er DU med dette invitert til en supersonisk opplevelse på blitz - det er dette du snakker om resten av den påfølgende uka så hvorfor ikke bare skrive det opp i (den mentale) almanakken først som sist!!

MOE har spilt på Blitz før, til måpende begeistring fra et lydhørt publikum. De er forferdelig vanskelig å sette i bås, men stikkord kan fort være Sonic youth (the evil stuff), noxagt, noisejazzpunk, black metal on acid osv osv. Du må nesten bare komme og høre selv!

La Casa Fantom trenger ingen nærmere introduksjon for de fleste på Blitz iallefall - for den uinnvidde: Dette er en duo som bor, øver og spiller inn alt materiale i skævven, de reiser hvert år på turne rundt omkring i Europa ridende på to enorme, tamme skogsbjørner, de har spilt inn alle de 147 skivene sine på resirkulert plast på mobil skivepresse drevet av solceller og pedalkraft, de lever av mose og bekkevann i tillegg til sopp og bær - og ikke minst: de leverer en av de kraftigste og mest sjarmerende tromme og bass-pakkene som er å oppdrive på denne planeten. 

Aiming for Enrike er den siste perlen som er lagt til plakaten. Nok en gang vanskelig å beskrive - de er to veit jeg, og begge to spiller som om de er to. Så de høres ut som fire. Minst! Sjekk ut nedenfor - du har aldri hørt akkurat dette før!!

Duoen Instant Light består av saksofonist Jørgen Mathisen og trommeslager Dag Erik Knedal Andersen. Begge har gjort seg bemerket internasjonalt i en rekke sammenhenger, og har spilt med det meste som kan krype og gå av storheter innen improvisert musikk. På Blitz blir de å høre sammen med noisegitarhelt Daniel Meyer Grønvold. 

Dette en konsert i løs forbindelse med en pågående klimamarkering som har sin avsluttende demonstrasjon tidligere på dagen. Så om du føler det på deg at klima ikke er noe som selges i kvoter, men noe man skal puste inn i sine egne, rene lunger: kom og stå ved siden av andre som føler som deg mens dere synkronvugger til sinnsykt fet, tung, høy og herlig musikk!!

Wattmessig er kanskje ikke dette det mest energibesparende Blitz noensinne har foretatt seg. Du anbefales derfor å betale det du måtte ønske over de 60 kr. arrangementet koster. Overskuddet går til å redde verden!

Eksterne kalendre