Ingen rasister i våre gater!

Feb
26
Lørdag, 26. februar 2011 - 15:00
Stortorget

Lørdag 26. februar samles vi for å markere motstand mot rasisme. Og ja, det BLIR markering selv om NDL har meldt at de utsetter. Ingen rasister i våre gater!

APPELLANTER:
Marit Nybakk, Arbeiderpartiet
Gulay Kutal, SV
Turid Thomassen, Leder Rødt
Kari Helene Partapuoli, Antirasistisk Senter
Znadde, Blitz
Seher Aydar, RU
Runa Næss Thomassen, AUF i Oslo
Sherwan Omar, SOS Rasisme
Filip Methuselah, musiker

KONFERANSIER:
Reidun Wahl (El og It)

UNDERHOLDNING:
Willy Shanti
Herr Konkret
Taz

TILSLUTTEDE ORGANISASJONER:
Antirasistisk Senter, AUF Oslo, Blitz, B2f, Det Mosaiske Trossamfund, Fredsinitiativet, MiRA, Motmakt, Nettverk mot statlig rasisme, NKP, NKU, Oslo Transportarbeiderforening, Tronsmo Bokhandel, Rød Ungdom, Rødt, Sosialistisk Ungdom, SOS Rasisme, UngKom og Ung Muslim.

MER INFO:
En høyreekstrem gruppe med det rotnorske navnet "Norwegian Defence League" (NDL) hadde varslet at de ville demonstrere mot "islamifiseringen av Norge" 26. februar. NDLs forbilde er English Defence League, en ultranasjonalistisk engelsk gruppe som aktivt rekrutterer innenfor bl.a. voldelige miljøer.

Gjennom å smykke seg med ord som ytringsfrihet og religionskritikk prøver NDL bevisst å anpasse seg den muslim-fiendtlige diskursen i samfunnsdebatten, men mange av folka som mobilserer til demonstrasjonen er kjente rasister og nazister av verste skag som nå prøver seg på nye metoder ved simpelthen å pakke inn sitt hatefulle budskap i finere papir.

I Oslo har vi en lang og god tradisjon med å forhindre at slike elementer får fotfeste i byen vår, og den akter vi å holde i hevd. Det er nettopp gjennom slike manifestasjoner nazi-gruppene forsøker å vise styrke og vokse seg større, og det er nettopp fordi naziene aldri får gjennomføre slike i fred at de ikke har klart å etablere seg i byen vår.

Vi vil stanse slike tilløp til rasistisk organisering før de slår rot, uansett hvor, og oppfordrer derfor alle til å stå sammen foran Domkirka og vise mostand og avsky mot NDLs spredning av fremmedhat.

Møt opp lørdag 26. februar kl.16.00 på Stortorget, ved Domkirka.

Pressekontakt: Kari Helene Partapuoli, tlf: 413 24 902

Ingen rasister i våre gater!
 

Eksterne kalendre