DØDSDØMT (release fest) + ASR + DØMT

Feb
17
Fredag, 17. februar 2023 - 20:00
DØDSDØMT
Er et pønk hardcore band fra Horten, Vestfold. Bandet spiller en tradisjonell type norsk hardcore med influenser fra crust og andre sjangre av denne hardere typen. De har holdt det gående i en mannsalder, men er fremdeles "sinte unge menn", sultne på å dele frustrasjon og faenskap.
Dødsdømt er ett band som liker seg best på hjul rundt om i kriker og kroker i det ganske land, små, trange, nedslitte lokaler med svette punks.
ASR tilsvarer oslo-bandet Disårder, med Hælgar på vokal i stedet for Disårders Rudy Hoeykens.
Disårder var (og er) utelukkende dedikert til å framføre låter av Philip Loverings Disorder, har ASR dedikert seg til egne låter og et eget uttrykk, tydelig inspirert av Disorder-skolen men med en markant egen vri og lyrikk på klingende nordlending. Den nordlandske språkdrakten har ikke betydd noen begrensning for bandets turnevirksomhet, som har brakt dem rundt store deler av den kjente verden, med hovedtrykk på det europeiske.
Navnet har de hentet fra Disorder-låta «Anti social reject», en kampsang for de utstøtte og tilsidesatte som nekter å gi opp sin kamp for en bedre framtid. På dette grunnlaget har ASR gjennom snart 16 år vaiet frikerfana fra det høye nord (LoVeSe) til det tempererte sør (Peloponnes), turnerende sitt show av egenartet hc-punk med en folkelig appell som fenger også utenfor «menigheten» og den subkulturelle konteksten.
Kompduoen Alvarez/Degerstrøm utgjør kjernen i ASR`s maskineri, flankert av Gunnar og Rikards viltert samspilte gitarvirtuositet og toppet av Hælgars ladete , rytmiske spytting med tendenser til melodiøsitet og sangbarhet, over en rekke aktuelle temaer fra tilværelsen i subkulturelt utenforskap og autonome parallellsamfunn. Kulturøvelsen «karskfylla», folkelidelsen «Sosial angst», klassestandpunkt «Reis kapitalskit!», alt dette og mere til får en stemme og et ansikt gjennom ASR`s øvelser.
Bandet har hatt en merkbar utvikling både som live-band og låtskriverkollegium gjennom sine år, men hele tiden grundig forankret i hc-punkens kjerneide : Den brutale dekonstruksjonen og redigeringen av rocken tilbake til et primært uttrykk blottet for blues-jam, passiv-aggresjon og annen form for masturbering.
ASR har gjennom sine år vært et forbilledlig foretak innen sjangeren og i det ledende sjiktet nasjonalt, en posisjon de fortsatt besitter og forsvarer gjennom stadig å re-aktualisere seg selv ved å produsere låter som responderer på samfunns- og miljøutvikling og holder fast ved sitt frihetlige verdigrunnlag. ASR er et sjeldent band som fortjener oppmerksomhet utover den frelste menighet av diy-punx. En god kveld med ASR er en berikende opplevelse for alle tilstedeværende og oppegående folk med en følelse for sin samtid. ASR kjenner dine lengsler og behov og er klare til å levere på kort varsel!
DØMT er lyden og lukten av Oslo – trafikkstøy og asfalt, sirener og betong. Rotter som mesker seg med innbyggernes kebabrester i helgene, løskatter som har bosatt seg i de nattmørke gatenes avfall. Siden 2011 har DØMT pløyd igjennom det som kan krype og gå av både undergrunnsteder og etablerte rockeklubber i hovedstaden, i tillegg til en turné i Romania, en spot på Wonkfest i London og Rebellion i Blackpool.
Anført av den snerrende vokalen til frontfigur Marit, godt backet opp av dommedagskoringen til bassist Johanna Juggs. Sleng på de hissige riffene til Frank Will-Jam og tordentrommene Sven O. utgjør de til sammen et band som er ekstremt lette å skille ut fra mengden i norsk pønk.
I skrivende stund planlegges og bookes det konserter, og for release av det nye albumet som er i trykken nå. Så lyden av DØMT kommer til å ljome igjennom nattemørket og vil sprenge høyttalere over det ganske land før du vet ordet av det.
Er du lei av kjipe band og dårlig publikum? Opplev DØMT, bandet som alltid leverer bra konserter og i tillegg tiltrekker seg usedvanlig bra folk.
Instagram: domtpunk
Spotify: DØMT
Booking: domtpunk@gmail.com

Eksterne kalendre