Aldri mer nazisme - 9. april

Apr
09
Lørdag, 9. april 2011 - 12:00
Jernbanetorget

Den høyreekstreme gruppa Norwegian Defence League (NDL), også kalt Norsk forsvarsallianse, varsler at de vil demonstrere mot "islamifiseringen av Norge" på Kontraskjæret lørdag 9. april. Det lar vi ikke gå upåakta hen, det blir motmarkering:

Lørdag 9. april kl. 12.00 på Jernbanetorget, derfra til Universitetsplassen.

TILSLUTTA så langt:
Afghan Refugee Committee (ARC), Antirasistisk Senter, AUF i Oslo, Blitz, El & IT Oslo og Akershus, Fellesorganisasjonen (FO), Foreningen for syriske kurdere i Norge - KKSN, Fredsinitiativet, Iranske asylsøkeres forening i Norge, MiRA-senteret, Motmakt, NKU, Norsk folkehjelp, Norsk folkehjelp ungdom, Oslo SU, radiOrakel, Rødt, Rød ungdom, Tronsmo bokhandel, UFFA, UngKom.

Vil du tilslutte din organisasjon? Meld fra til aldrimernazisme@gmail.com

BAKGRUNN:
Høyreekstremismen er på frammarsj i Europa. Noen organisasjoner er åpenlyst nazistiske, mens andre forsøker å ri på bølgen av islamofobi og muslimhets i samfunnet, under dekke av religionskritikk og med ytringsfriheten som skjold.

NDL og EDL:
NDLs moderorganisasjon er English Defence League, en ultranasjonalistisk engelsk gruppe som har klart å samle Englands mest beryktede nynazister i en og samme organisasjon, samtidig som de driver aktiv rekruttering innenfor voldelige miljøer. Skulle en slik gruppe faktisk klare å etablere seg i Norge, ville det utgjøre en trussel mot tryggheten til norske muslimer og andre utsatte grupper som på ingen måte kan aksepteres.

NDL prøver bevisst å tilpasse seg den muslimfiendtlige diskursen som preger deler av samfunnsdebatten, men, som sin moderorganisasjon, trekker NDL til seg kjente nazister og rasister. Det hatefulle budskapet blir ikke bedre av at de pakker det inn i finere papir.

9. APRIL:
Når høyreekstremistene i NDL nå går ut og varsler demonstrasjon 9. april, vekker det ikke særlig gode minner for osloborgere. 9. april 1940 var dagen da nazi-Tyskland gikk til angrep på Norge og Danmark, samme dag ble hakekorset heist på Akershus festning ved Kontraskjæret.

ANTIRASISME:
I Oslo har vi en lang og god tradisjon med å forhindre at slike krefter får fotfeste i byen vår, og den tradisjonen akter vi å holde i hevd. Gjennom slike manifestasjoner forsøker nazigruppene å vise styrke og vokse seg større, og det er nettopp fordi nazistene aldri får gjennomføre slike uten motstand at de ikke har klart å etablere seg i byen vår.

Vi vil stanse slike tilløp til rasistisk organisering før de slår rot, på gata og andre steder, og oppfordrer derfor alle til å møte opp til demonstrasjon fra Jernbanetorget for å sette en stopper for NDLs spredning av fremmedhat.

Lørdag 9. april kl. 12.00 på Jernbanetorget.

Eksterne kalendre