SPIONEN SOM FORSVANT UT I KULDEN

En av seg sjøl navngitt person har den siste uka bada i rampelyset gjennom å hevde å ha vært Politets Sikkerhetstjeneste (PST) sin spion på Blitz over flere år. Dette må vi - dessverre for tabloidene - dementere.

Det føles ikke alltid gøy å være den som kommer og ødelegger en god fortelling med tørre fakta, men iblant, etter noen dager med fnising, mild hoderysting og skuldertrekk er det nå på sin plass. "Infiltratøren" det her er snakk om hang rundt huset et halvt års tid rundt vinteren 2002 og våren 2003, og imponerte ikke med så mye annet enn en helt særegen evne til å havne i avisa og til å være bajas.

Etter en rekke, sjøl til ham å være, helt usedvanlig klovnete handlinger under demonstrasjonene mot Sharon i Molde sommeren 2003 blei hans nærvær uønska i miljøet og han forsvant via søppel-tv ut av vår verden. Siden har vi ikke sett ham. Muligens lærte han å tilpasse seg mer elegant andre steder, men alle unntatt NRK skjønner at denne personen ikke er skikka til å være sitt eget sannhetsvitne på hva han har fått utretta som spion til fordel for rikets sikkerhet.

I motsetning til hva som åpenbart er tilfelle med både presse og politi, tilstreber Blitz å beskytte folk med behov for det mot egen korttenkthet. I stedet for å gi enda mer oppmerksomhet til slike personer er det langt mer betimelig å rette oppmerksomheten mot ulovligheter begått av PST i deres utrettelige forsøk på å kriminalisere venstresida. Så lenge PSTs mapper og metoder aldri blir servert for offentlig debatt før etter 20-30 år, tar vi for gitt at de fortsatt koker tynn og usmakelig suppe på våre liv. Her ligger mye mat for den som er sulten på bedre historier om overvåking av venstresida enn den NRK rører sammen.

Forøvrig bør bemerkes at Oslo-politiets påståtte bekymring over å ha "ødelagt den gode dialogen med Blitz" omtrent er like velplassert som de hundrevis av vilkårlige bortvisninger og de hundretusenvis av kroner i bøter som har ramma aktivister i byen de siste åra.

Blitz vil alltid kjempe mot politiovergrep, bøteterror og politisk overvåkning og den kampen fortsetter like forbanna!