Ordet som stempler

Dagbladet gikk denne uka ut med historien om en nordmann i 30-åra mistenkt for å ha fått terror-trening av Al-Qaida, og at mannen angivelig ”hang fra og til i Blitz-miljøet” eller ”i miljøene rundt Blitz-huset”.

Dagbladet gikk denne uka ut med historien om en nordmann i 30-åra mistenkt for å ha fått terror-trening av Al-Qaida, og at mannen angivelig ”hang fra og til i Blitz-miljøet” eller ”i miljøene rundt Blitz-huset”. Siden har nyhetene vært fulle av saker om mannen som ”vanket på Blitz/var aktiv i Blitz-miljøet/hadde sin ungdomstid i miljøet rundt Blitz/var tilknyttet Blitz/hadde bakgrunn fra Blitz/engasjement i Blitz-miljøet”. Vi skjønner at mange har lurt på hva dette skal bety, det har vi også.

Ryktene om at ”Terrortrent nordmann var blitzer” (Dagsavisen) avkreftes herved. Personen har ikke vært aktiv i den politiske, sosiale, kulturelle eller musikalske scena på Blitz-huset. Om han er en av alle de tusener av menneskene som gjennom åra stikker innom huset, kommer på konserter eller går på demonstrasjoner Blitz deltar i, har han ikke gjort seg så bemerka at noen husker ham herfra. Han har altså ikke vært aktiv på Blitz.

Vi har ikke for vane å gi (eller ta fra) folk ”blitz-stempel”, unntatt når folk betaler seg inn på våre arrangementer. Men rett skal være rett – også i denne saken.

Emma og Gustav