Husokkupantene i G.O.B.B. kjemper for en bedre boligpolitikk

Husokkupantene i G.O.B.B har holdt hus i Konowsgate i tre uker, men har nå fått en ny utkastelsesvarsel. Stikk innom Konowsgate og vis din støtte!

 

Dette er henta fra okkupantenes egen side på facebook:Lørdag 16. April, bosatte vi oss i Konowsgate 3. Huset er eid av Christian Ringnes gjennom Eiendoms Spar AS og har stått tomt siden 2011. Etter to uker med restaurering, tilrettelegging for prosjekter og bosettelse i viking-gården ble vi klokka to på natta kasta ut uten hverken eier’s tillatelse, politianmeldelse eller grunnlag. 20.05 tok vi oss inn igjen. Vi mener en klage fra Nokas Sikkerhet til Oslo Politivesen uten dialog med eier, ikke er grunnlag nok for å holde Konowsgate 3 tomt. I henhold med den noe uoversiktelige “gavepakka” fra Chr. Ringnes til Oslo kommune i samsvar med skulpturparken hans, syntes vi det er på tide at kommunen begynner å leve opp til løftene sine om hus og kultur for unge, fattige og arbeidsløse borgere i denne byen.
Grunnlaget for hver utkastelse av okkupasjoner de siste åra har vært dårlig stand eller de sagnomsuste “rimelige rennoverte studenthybler” som skulle bygges der. Tre år har gått og vi ser fremdeles hverken tak over hodet eller et kulturelt selvstyrt mangfold som tilfredsstiller de krava Oslos skyggelagte underklasse har etterspurt. Vi har derfor tatt det gamle huset og hallene deres i bruk og vil yte vårt for å bidra med et positivt kulturelt fristed med sjølstyrt kulturelt mangfold. Vi ønsker å leve kollektivt og forstår ansvaret det krever å vedlikeholde og drive aktivitet i et hus som Konowgate 3. Vi håper også dere respekterer husfreden og vår rett til å bo og eksistere, på tross av tidligere feider.

Vi, Gamle Oslo Bybrigade ønsker å stoppe prostitusjonen og den såkalte “oppfriskningen” av byen vår og Ekebergskogen, vi vil hindre nybygginga til den grad vi kan. Vi vil holde denne kampanjen hovedsakelig gjennom fredelige, kulturelle arrangementer, bla. infokafé, diskusjonsgrupper, støttekonserter og skatepark. Vi ønsker en åpen dialog og ser helst at dere kommuniserer så åpent som mulig. Vi er lei av tomme løfter om hus og flate, kommunale kulturtilbud tilrettelagt av byråkrater. Dette er ikke en krigserklæring, men et positivt bidrag til Oslos døende kultur.

Dere har allerede tatt sentrum, la Gamlebyen få bli. Dere kan ikke kreve hele byen, da borgerne er en stor del av den.
Vi ønsker alle (uuniformerte) gjester, naboer og grublere velkommen på kaffe og lunsj til en hyggelig, informativ prat når dere måtte ønske! Videre hyggelig naboskap!

For mer oppdatert info fra okkupantene, sjekk facebooksida deres på facebook.com/GamleOsloByBrigade