Byrådet ber om bråk: Blitz er ikke til salgs!

Byrådet har i dag gjennom pressa gjort det kjent at de vil selge Blitz. Dette er uaktuelt. Vi har bygd opp Blitz gjennom 20 år, og vil okkupere huset fra første dag det blir solgt til private spekulanter.

Byråd for næring og avvikling Ann Kathrine S. Tornås vil ha folk til å tro at å selge gårdene i Pilestredet 30 er den eneste måten å bevare gårdene på. Tornås ljuger, hennes argumentasjon er som sukra cyanid. Det byrådet nå gjør er å skyve byens eneste sjølstyrte ungdomskulturhus ut på markedet, og late som om det er en gavepakke til oss. Å selge oss til SEFF eiendom er en raffinert måte å kaste ut Blitz på.

Byrådet setter grupper opp mot hverandre!
Blitz har alltid vært en sterk forkjemper for både kultur og billige boliger, det kan man ikke beskylde verken byrådet eller eiendomshaiene i SEFF eiendom for å være. Tornås finner fram politikkens eldste triks, splitt og hersk, når hun pakker inn denne privatiseringa i vakre ord om kultur og ungdomsboliger. Hvorfor skal vi stole på politikerne i byrådet? Gjennom dagens utspill har de vist at de ikke har noen vilje til å følge opp sine egne vedtak og løfter fra 2000 til Blitz og byens ungdom.

Byrådet privatiserer bort sitt eget ansvar!
Å ivareta et mangfold i byen er kommunens ansvar. Nå prøver de å overlate ansvaret til de rikes hender. Vi forstår ikke hvordan eiendomsspekulanter skal ivareta ikke-kommersielle verdier. På det private markedet taper ungdom, fattige, arbeidsløse, kulturen, mangfoldet og alt som gjør det bra å bo i Oslo.

Vi inviterer alle til å slåss mot raseringa av byen vår
Byrådet raserer Oslo ved å privatisere alle kultur- og velferdstilbud for befolkninga, og kommer ikke til å gi seg før hver kvadratmeter av byen er på private hender. Vi godtar ikke å bli privatisert. Vi vil føre felles kamp og slåss med alle som slåss mot privatisering og markedstilpasninger, for det er alltid den svakeste part som taper i et samfunn hvor profitten styrer.

Blitz blir!
Allmøtet på Blitz, 17. oktober 2002.