Brakkebygrenda trua med utkastelse!

Beboerne i Brakkebygrenda er truet med utkastelse etter at kommunen ved Plan- og bygningsetaten har pålagt eieren av tomten å rydde tomten for okkupanter.

Oslo kommune ved plan- og bygningsetaten har gitt eier av tomta Ho Chow frist til 15. januar på å jage oss okkupanter vekk fra tomta i St. Halvardsgate 27, med andre ord: Kaste oss ut av våre hjem - og det midt på kaldeste vintern!

Basert på "naboklager" sendte plan- og bygningsetaten et skriv til Ho Chows advokat, Ole Løken (Dalans advokater) i slutten av september, hvor de med loven i hånd (plan og bygg) IGJEN ber eier være seg sitt eierskap bevisst og holde tomta "ryddig og i ordentlig stand" (sic).

Eiers klage på dette førte ikke frem, og Oslo kommune ved plan- og bygningsetaten fortsetter å legge til rette for gentrifisering og en utvikling av byen der bare de med masse penger i lomma har mulighet til å leve og bo. Datoen for eventuell utkastelse sammenfaller tilfeldigvis med at det i løpet av januar er planlagt innflytting i de 96 nye leilighetene over gata...

Brakkebygrenda har i 13 år vært et alternativt bosted for folk som enten ikke ønsker, eller har mulighet til å være med i det kommersielle boligmarkedet, og som også ønsker selvbestemmelse over egne liv og omgivelser. Vi trenger all støtta vi kan få! Vi kommer til å holde bar, folkekjøkken og møter jevnlig i tida fremover! Søndag 17. november har vi åpen dag for kids, naboer og venner, og infomøte kl 19.00.
Fortell venna dine og ta turen!!

BRAKKEBYGRENDA LEVER - FØKK GENTRIFISERINGA AV GAMLEBYEN!