Blitz støtter aksjonister tiltalt i Bergen

Blitz gir sin fulle støtte til aktivistene som i morra står tiltalt i Bergen tingrett. Aktivistene er innkalt til rettssak etter at de okkuperte Høyres hus i Bergen 19. mars i fjor.

Bergensaktivistene er tiltalt for ikke å fjerne seg på politiets ordre, etter at de nekta å forlate Høyres hus i Bergen, der de hadde tatt seg inn og hengt opp paroler med krav som ”Blitz blir!” og ”Huset er stengt. Det er vedtatt.”. Aksjonen var en solidaritetsmarkering for Blitz i Oslo, som fortsatt er trua av privatiseringsplaner fra hovedstadens Høyre/Frp-byråd. Okkupasjonen var også en protest mot Høyres privatiseringspolitikk og nedprioritering av ungdom over hele landet.

Det er Høyre-politikere, og deres allierte i Oslo bystyre, som heller burde ha stått tiltalt i retten. Det er de som tar offentlige tilbud og ordninger fra befolkninga, og selger dem til sine rike venner i næringslivet. Høyrekrefter i Oslo bystyre, såvel som i resten av landet, ønsker å privatisere seg bort fra ansvaret for mangfold, kultur og velferd. Men dette ansvaret må være kommunens, og kan ikke overlates til profitthungrige, private aktører. På det private markedet taper ungdom, fattige, arbeidsløse og kulturen.

Blitz fører en felles kamp med alle som slåss mot privatisering! Stans tjuveriet!