Blitz fortsatt ikke til salgs

Tornås noe keitete forsøk på å selge kvartalet Pilestredet 28 -30, har nok en gang fått skudd for baugen. Vi krever at Byrådet stopper privatiseringen av kvartalet og ivaretar sitt ansvar som huseier, nemlig å pusse opp gårdene.

Det er Byrådet selv som er ansvarlig for raseringen av kvartalet. I mange år har de unndratt seg ansvaret for bygningenes mest grunnleggende vedlikehold, de har oversett Nord-Europas største hussopp og dermed sørget for at råte- og soppskader har fått utvikle seg i 30 a og b.

Tornås vil ikke selge kvartalet for å redde disse bygningene, Tornås vil selge kvartalet fordi hjørnegården, Blitz-huset, står i veien for Byrådets planer om Oslo som en sandkasse for blåruss og hushaier. Tornås og Byrådet vil selge kvartalet fordi Blitz ikke passer inn i en by styrt av markedskrefter og profittjag. Byrådet vil selge Blitz fordi vi etter 21 år fortsatt krever ett sted å være, et sted og bo og et sted å arbeide. Tilbud til ungdom og vanskeligstilte er fortsatt et kommunalt ansvar. Byens problemer kan ikke selges, like lite som de kan avgrenses ved å trekke opp en strek.

Byrådet må slutte å stjele fra de fattige og gi til de rike.

Vi krever at Byrådet stopper privatiseringen av Blitz og raseringen av kvartalet i Pilestredet.

Hilsen Blitz og RadiOrakel