Dyremishandling i norsk kyllingindustri

Beskrivelse: 
<div class="field field-type-text field-field-main-news-body"> <div class="field-items"> <div class="field-item"> Etter en tilsynsrunde innen norsk 'kyllingproduksjon' har Mattilsynet funnet utbredte lovbrudd og dyremishandling. I f&oslash;lge Mattilsynets egne tall er det funnet alvorlige avvik ved 102 av de 152 inspiserte slaktekyllingfarmene, mens fire av fem slakterier bryter regelverket. Endelig f&aring;r forbrukerne et lite innblikk i dyrenes situasjon innen norsk kj&oslash;ttindustri. Mattilsynets kontroller ble gjennomf&oslash;rt ved 25 % av landets slaktekyllinganlegg (152 stk.), landets tre rugerier og fem kyllingslakterier, samt transporten av dyra. Mattilsynet er p&aring; ingen m&aring;te kjent for &aring; reagere strengt mot brudd p&aring; dyrevelferdsloven - derimot er de kjent for &aring; ta mer hensyn til dyreindustriene enn dyrene som brukes - slik at tallene og funnene m&aring; sees i den sammenhengen. Nortura -Tortura Det feilaktige glansbildet av Norge som 'verdensmester p&aring; dyrevelferd' er endelig i ferd med &aring; sl&aring; sprekker, for virkeligheten for dyrene er en helt annen enn hva Nortura og resten av kj&oslash;ttbransjen vil ha forbrukerne til &aring; tro. - Vi har avdekket brudd p&aring; vesentlige krav som direkte p&aring;virker dyrevelferden. Eksempelvis gjelder det kvalitet p&aring; str&oslash; i kyllinghuset, for korte m&oslash;rkeperioder hvor dyra kan hvile, for h&oslash;y dyretetthet, for d&aring;rlig klima, mangler ved tilgang p&aring; f&ocirc;r og vann, manglende rutiner for uttak og h&aring;ndtering av sjuke og skadde dyr, og for d&aring;rlige avlivingsrutiner, sier assisterende tilsynsdirekt&oslash;r&nbsp;Ole Fjetland i Mattilsynet til Nationen. Boikott dyremishandling - ikke spis dyr Etter et intensivt og dyrefiendtlig avlsarbeide har kylingindustrien 'skapt' et dyr - broileren - som har en abnormal vekst som i seg selv inneb&aelig;rer dyremishandling. Dyrene avles og produseres medtanke p&aring; l&oslash;nnsomhet for bonden, og broileren vokser n&aring; fra en vekt p&aring; 40 gram n&aring;r de er en dag gamle, til 1500-1800 gram i l&oslash;pet av bare 30 dager. Dette resulterer blant annet i beinskader p&aring; dyrene fordi kroppen blir s&aring; tung at bena ikke klarer &aring; b&aelig;re vekten. Bare i l&oslash;pet av 2011 ble det slaktet n&aelig;rmere 60 millioner slaktekylling i Norge. Dyrene i det industrielle landbruket er definert som ting og eiendom i dyrevelferdsloven og dyrs rettsvern er her n&aelig;rmest ikke-eksisterende. Norske dyrevernorganisasjoner har i en &aring;rrekke rettet s&oslash;kelys mot kritikkverdige forhold i norske produksjonsfarmer. Det er p&aring; tide &aring; se bak glansbildene som serveres av kommeriselle storkonserner som Nortura. Ikke st&oslash;tt dyremishandlingen, kutt heller kj&oslash;ttet og spis dyrevennlig veganmat. Vegansk matguide: Hvorfor &amp; hvordan veganer? Mattilsynets rapport &nbsp;</div> </div> </div>